Vodafone kişileri dinlediğini itiraf etti

Dev mobil operatör firması Vodafone, dünya çapında bazı ülkelerde devlet adına kullanıcılarını dinlediğini açıkladı !
Dünya çapında hizmet veren Vodafone çalıştığı devlet kurumları adına kişileri dinlediğini itiraf etti. Üstelik adı verilmeyen 6 ülkede bunun bir yasal zorunluluk olduğu belirtildi.
Vodafone devlet adına kendi kullanıcılarını dinleyebildiğini ve anında yer tespiti yapabildiğini açıklaması basında bomba etkisi yarattı. Dinlenilen ülkeler arasında Türkiye’de olmak üzere Arnavutluk, Mısır, Macaristan, Hindistan, Malta, Katar, Romanya ve GüneyAfrika bulunuyor.
Ayrıca bir operatör firmasının devlet adına bu tür işlere bulaşmaması gerektiğini açıklayan Vodafone, devlet kurumlarına mesajını basına duyurarak bu şekilde iletti. Ayrıca kendisi gibi diğer operatör firmalarını da itirafa davet etti.